Annons
584 447 visningar · Publicerad 5 år sedan

Det går att köra enduro även med ett ben!

Publicerad av:
Pelle Johansson
1 0 1
Joacim kör en KTM EXC 450 årsmodell 2020 där målet är att träna och tävla i Enduro i Stångebroslaget som är det första loppet i en Svensk Eduro klassiker och körs i Linköping den 3:e till 5:e juli 2020. Joacim är sponsrad av KTM Scandinavia. Många beskriva detta som årets roligaste tävling och tillsammans med 2750 förare kört man på en ca 2 mil lång bana. Det är för elit, motionärer, veteraner, militärer, ungdom för både damer och herrar.

En av dessa tävlande heter Joacim Boive och har dock tänkt att göra det lite mer utmanande än vad andra kanske gör, nämligen att bli världens första tävlande i Enduro med endast ett ben! Joacim blev tyvärr av med ena benet på grund av en aggressiv cancer innanför höger knäskål 1986 och enda lösningen var att amputera benet och så högt upp som möjligt. Men efter den resan så börjar en ny och efter en paus så tar han vid sitt intresse med motorcyklar - fast besluten om att göra som alla andra, fast bättre!. Mycket har hänt under dessa åren och en väldigt intressant artikel är skriven om hans liv i tidningen Bike som jag rekommenderar er att läsa om möjligheten finns.

När jag såg honom på en facebook-grupp så kontaktade jag Joacim och frågade om han ville dela med sig av sitt första försök att köra hoj öven med oss och det tackar vi för. Det är så många saker man inte tänker på blir mycket mer avancerat, när ni ser filmen så förstår ni! Givetvis kommer vi försöka få lite återkoppling för att följa hans resa och utveckling samt eventuellt se om vi kan få lite film från tävlingen i sommar. Om ni vill följa Joacim så är han aktiv och berättar om sin resa på instagram.com/jboive

Varmt lycka till med träningen Joacim, vi hejar på dig och önskar all lycka till!