Se intervjuer Visa 28

Fordon  Intervjuer 

mcparken träffar KGK Knutsson

Magnus jobbar på KGK som importerar och är svenska generalagenter för bland annat Suzuki och Honda. Här passar Martin på och fråga lite om eventet, vad som är på väg in och hur säsongen kommer se ut med nyheter av de motorcyklar som presenteras för året.

Intervjuer 

mcparken besökte start2ride och intervjuade de företag och handlare som vi samarbetar med

Detta är en summering av dagen och intro till några intervjuer som vi gjorde i samband med att Start2Ride körde sitt uppskattade event på Gillingebanan i Stockholm. Helgen före var de i Göteborg som vi också hörde var mycket uppskattat. Detta är introduktionen till de intervjuer som kommer publiceras inom kort.

Fordon  Intervjuer 

Mässan - Rasmus berättar om Suzukis produkter

Rasmus Östlund, inköpsansvarig för Suzuki som presenterar några av de nya modellerna såsom GSX-S 8R för 2024. Under flera år har det inte varit så många nya modellen men de två senaste åren så kommer det mer och mer vilket är väldigt positivt för marknaden.

Fordon  Intervjuer 

Vi tittar på nya Multistrada RS 2024

Tony Wilsson som till vardags jobbar på Bike i Trollhättan hjälpte på mässan till och presentera årets nya Ducati Multistrada RS 2024, en fantastisk maskin som vi gärna lyssnar lite på vad den innehåller för trevliga saker. Om ni ska köpa Ducati så har vi flera handlare i Sverige som säljer dessa fina maskiner, ni kan hitta de bland våra annonser.

Intervjuer  Produkter & tillbehör 

Vi intervjuar Vartex på Älvsjömässan runt hjälmar

På Älvsjömässan fick vi möjlighet att prata med Victor Eriksson och diskutera lite runt hjälmar där jag frågade högt som lågt gällande hållbarhet, nya modeller och trender.

Intervjuer 

Yamaha Team Scandinavia presenterar förarna 2024

Före tredje året i rad så presenterar Yamaha Team Scandinavia sina förare inför säsongen där vi får möjlighet att träffa de som skall representera YTS på våra banor runt om i Europa 2024.

Intervjuer 

Anders Petjo Lilja intervjuas på Älvsjömässan

Anders, med över 40 års erfarenhet av roadracing så kan man inte annat än imponeras vilken passion och glädje det måste vara att tävla med en motorcykel som lätt gör 300 km/h. När det är race helg så brukar vi prata mycket om den aktuella tävlingen men idag fick vi möjlighet att diskutera helt andra saker. Mycket nöje och stort lycka till inför årets säsong!

Intervjuer  Tävlingar 

Maxximus tog en hel hög med medaljer 2023

Här träffar vi Maxximus och pratar lite med honom om de bedrifter som han gjort under säsongen och det sista racet blev det en 5:e plats totalt med inte mindre än 7 släpp för det var fel däck. Vi hojtar även på pappa Niclas som berättar lite om säsongen och vad han hade för upplevelse.

Intervjuer  Tävlingar 

Anton Eklund blev 3:a i supersport 600-klassen

Anton körde en riktigt bra helg och är nöjd trots allt strul med hojen och avslutade SM väldigt bra. Anton reflekterar att vi med rätt grejer kan vara på toppen med en dröm om att åka utomlands nästa säsong vilket vi håller tummarna för skall bli möjligt. All lycka till och hoppas att nästa säsong blir magisk för dig!

Intervjuer  Tävlingar 

Sebastian tar guldet i årets sista race och ett SM-Silver!

Sebastian tog om jag inte minns rätt sin första pallplats förra säsongen och därefter har han kört bättre och bättre, och bättre. Så bra att denna säsong blev det många pallplatser och till slut ett fantastiskt välförtjänst SM-Silver! Vi fick möjlighet att prata lite med Sebastian om racet och passade även på att prata lite med syrran som också börjar tävla lite på bana. Stort

Intervjuer  Tävlingar 

Edvin avslutar säsongen med ett SM-brons

Edvin, den unga killen som växer hästlängder varje säsong och i år så bytte han till Ducati för att prova ett nytt märke. Något som gått sådär för det fanns mycket nytt att lära sig när man byter maskin. Men skam den som ger sig - är man riktigt duktigt så kanske man kan köra på vad som helst? Årets sista race blev ett silver och totalt en väldigt fin bronsplats i SM. Stort gra

Intervjuer  Tävlingar 

Micke tar bronset på årets sista race

I klassen supersport 300 tar Micke bronset och är glad att det gick så bra då han hade problem tidigare under helgen, så det kändes extra skönt att det äntligen fungerade nu. De berättade också att de chansade att använda slicks vilket gjorde det lättare att köra. Under säsongen har det också varit lite krascher som satt griller i huvudet men nu verkar han verkligen vara på väg

Intervjuer  Tävlingar 

Emil kniper årets sista guld i Supersport 300

Äntligen satte Emil guldet och berättade kort om säsongen och idag gick allting precis rätt och eftersom han också valde slicks vilket många inte gjorde så var det helt rätt beslut. Han lade sig bakom och väntade in att det skulle torka upp lite mer och då tryckte han på allt. Inför nästa säsong så skall han sikta på guldet.

Intervjuer  Tävlingar 

Filip tar silver i årets sista race

Filip Tängerstad som kör i klassen Supersport 300 tog ett fint silver på årets sista race för säsongen och det var dags sa Filip. Eftersom det var klurigt väder den här helgen så fick han hjälp av Bridgestone och valde att köra med slicks och det visade sig ganska fort att det var rätt val. Förra året var det 2 pallplatser och äntligen hände det igen. Stort grattis!

Intervjuer  Tävlingar 

Ty Henriksen tar SM-Guld!

På årets sista race blev det en 6:e placering men i totalen för supersport 300 blev det ett otroligt fint och välförtjänt SM-guld. Ty har verkligen visat hur duktig han är i sin klass och vi fick också möjlighet att prata lite med hans pappa och höra hur han upplevt säsongen. Stort tack för denna säsong och grymt kört!

Intervjuer  Tävlingar 

Daniel tar bronset på årets sista race

Inför racet så hade han en plan men det tog mer än halva racet innan han tyckte att allt stämde. Emil och Mattias körde lite snabbare på vissa ställen, och ibland plockade Daniel lite tid och slutade således på en tredjeplats för säsongen i klassen moto3/125gp.

Intervjuer  Tävlingar 

Mattias tar SM-silver i moto3/125gp

Efter en fin säsong så avslutar Mattias trots troligen ett brutet finger med att bärga hem ett grymt SM-silver.

Intervjuer  Tävlingar 

Johanna tar SM-brons!

Johanna tar sitt tredje SM-brons i karriären och om jag minns rätt så var hon inte så supernöjd med det när hon klev av pallen. En liten stund senare när vi gjorde intervjun så lät hon gladare igen och med all rätt, att ta ett brons i en så tät och svår klass är verkligen inte lätt. Så stort grattis till sm-bronset för 2023.

Intervjuer  Tävlingar 

Emil Meyer Petersen - Svensk Mästare!

Vem hade kunnat tro att Emil skulle bli Svensk Mästare i klassen Moto3 / 125GP när säsongen började. Planen var att köra första och sista racet men den bilden ändrades ganska snabbt och resultatet blev ett SM-guld igen! Stort grattis till dig Emil och ert team för en fantastiskt fin säsong!

Intervjuer  Tävlingar 

Jimmy Gällros tar fin 3:e placering

Jimmy körde riktigt bra och hade snabbaste tiden idag och eftersom den här banan är en riktig favorit. Jonny och Max slås om SM-titeln så jag har inte lika mycket att vara rädd för vilket var riktigt nära. Jimmy var bara 0.5 sekunder efter Jonny och 1,2 sekunder bakom sig var Nils Jadermark på en fjärdeplacering.

Intervjuer  Tävlingar 

Jonny tar silver i Superbike

Jonny som vi måste utnämna som expert i vått kör nu lika bra i torrt. Den här dagen var dock väldigt underlig eftersom det borde flaggats för att det kom regn under racet men det fortsatte i alla fall och det som sagt slutade med ett silver. Till sista racet är det 18 poäng mellan honom och Max så allt kan hända. Så spännande det skall bli att följa det sista racet. Fint kört J

Intervjuer  Tävlingar 

Max Eriksson - återigen fantastiskt guld

Det här var inte en direkt lätt race för det var tajt, riktigt tajt. Max tror att han gjorde det där lilla extra med sena inbromsningar och nu utökade han poängtabellen lite så han kände sig lite lättad när vi pratade med honom. Nu är det bara ett race kvar för säsongen, lycka till Max!

Intervjuer  Tävlingar 

Olle Lampinen tar fint silver i Supersport 600

Innan start så kom han ut först på warmup-lap så första starten tänkte han att han skulle köra om Filip men tyvärr vurpade han, så det blev omstart. Då blev det omstart men han lyckades inte ta Sebbe på sista varvet och slutade med en fin andra plats med 2,777 sekunder efter vinnaren och med en marginal på 3,3 sekunder bakom sig där Edvin kom in som trea.

Intervjuer  Tävlingar 

Sebastian tar nytt fint guld

Sebbe startade på en 6:e plats och spann iväg då det var blött på banan. Ganska snabbt gick Filip omkull och då var det torrspår och en bättre start där han började jaga Brodersen och då gick han omkull. Nu det sista racet så handlar det om att vinna och hoppas att Alex får ihop hojen så det blir ett riktigt spännande sista race för säsongen!

Intervjuer  Tävlingar 

Jessica tog silver i Open 600

Under söndagens näst sista race för säsongen satte Jessica riktigt fina varvtider och i klassen Open 600 kom hon in på en andra plats med god marginal till Samuel Gröndahl som var 11.3 sekunder efter. Jessica hade vittring på ettan Lucas men lyckades inte riktigt ta guldet denna gång men var otroligt taggad att försökte använda honom som måttstock och fick några känningar.

Intervjuer  Tävlingar 

Lucas Karlsson tar ett fint guld

Ett riktigt fint race för Lucas denna helg där han tänkte att försökte bromsa så sent han kunde. Jessica som var tvåa jagade sakta men säkert in tid, men Lucas lyckades hålla de andra bakom sig på detta fina race. Stort grattis till bedriften!

Intervjuer  Tävlingar 

Samuel Gröndahl var jäkligt nöjd med 3:e placeringen

Sist kraschade Samuel i regn men den här gången lyckades han bygga upp självförtroendet igen och tack vare det så blev det ett fint brons. Samuel började förra året och har på denna korta tid lyckats riktigt bra, kanske för att det var hemmabanan. Stort grattis!

Intervjuer  Tävlingar 

John Nilsson tar guld i Open 1000

John hade ett utmanande race då han körde på regndäck samtidigt som det torkade upp. Det var minst sagt en lurig dag men ändå så höll han tvåan några hundradelar bakom sig och tyckte generellt att det var riktigt klurigt med däckvalet. Stort grattis till denna fina pallplats John.

Intervjuer  Tävlingar 

Egzon tar silvret och är riktigt nöjd

Egzon berättar att han är så nöjd för att han äntligen fått bort sina hjärnspöke efter tidigare krascher och det var ett riktigt fint race där han bara var hundradelar ifrån vinsten, hade han bara fått ett varv till. Till nästa race så planerar han att köra ännu bättre. Varmt grattis!

Intervjuer  Tävlingar 

Premtim kämpar till sig bronset i klassen open 1000

Premtim hade två tävlingar detta för årets näst sista race och det berodde på att han fick en high-side på banan och airbagen löste ut vilket resulterade i svåra förhållanden. Här berättar han lite mer om det och hur han skall ladda inför årets sista race. Premtim var bara 0,9 sekunder från en andraplats där Egzon Gash klarade 2:a platsen.