Annonsering på mcparken.se

Vår hemsida är nischad mot branschen motorcyklar, mopeder, enduro, cross och elfordon på främst två eller tre hjul. I en värld av mycket information är det därför väldigt fördelaktigt när ett specifikt segment, som i detta fall motorcyklar attraherar så många användare. När du vill synas i detta segment för att stärka er försäljning, närvaro eller kännedom så vill vi gärna hjälpa dig nå dessa besökare.

Statistiken förändras över tid men per Dec 2023 så har vi 31,6 miljoner besök och runt 35.000 unika användare per månad under högsäsong. Snittbesökstiden är ca 2 minuter. Vi har också en Facebook-grupp där större delen av Roadracing-sverige är med, denna kan också användas som annonseringsyta. Idag är det runt 1400 medlemmar och den störst växande facebook-gruppen i segmentet.

Annonsplaceringar

Nedan ser du skisser på några av våra standardsidor för att placera banners påAnnonsen utformning

När du designar en annons är det viktigt att tänka på att tydligt ge ett budskap som skapar ett intresse för call-to-action. Rita in en knapp eller text som gör att användaren vill trycka på knappen eller läsa mer. En banner som idag inte sticker ut på något sätt genererar ofta väldigt låg trafik så tänk på både bild och budskap. Du får bara en chans att för besökaren intresserad, trots att de kan se samma banner flera gånger då en besökare i snitt ser samma budskap 10 gånger vid ett och samma besök.

Gällande format på en banner så står storleken angiven i senare stycke. Vi kan presentera animerade gif bilder och vanliga jpg/png och liknande. Om det är rörlig film så är det lite mer avancerat eftersom en användare skyddas av de flesta digitala enheterna (mobil och dator) från att starta automatiskt med ljud. De kan startas utan ljud men kan inte garanteras.

Vi kan hjälpa till att designa banners och digitala filmer som visas i våra digitala sektioner såsom före eller efter en intervju i vår sektion blog. Kontakta oss för att höra mer om vad det innebär och hur ni önskar att exponera det, och för vilka. Riktvärdet är att vi tar 1.5000 kr för att tillverka en banner tillsammans med er.

Hur mycket kostar annonseringsplats på mcparken?

Annonseringen kan göras på flera positioner på sajten, i facebookgruppen, på instagramgruppen samt mailledes. Du kan själv välja vilken plats och annsoneringsperiod som passar dig, ditt budskap. En annonsplats innebär att du själv också kan byta annons hur ofta du vill under den period du bokar. Det vi kan garantera är att annonsen alltid visas lika många gånger som någon annan annons.

Grundpriser *

 • A Framsida toppbanner, 15.000 kr / vecka
 • B Undersektion framsida, topp-banner blog, 10.000 kr / vecka
 • C Toppbanner annons, inlägg och mail, 7.000 kr / vecka
 • D Banners nedanför grundmaterialet, 5.000 kr / vecka
 • E Höger sida på undersidorna, 3.000 kr / vecka

Rabatter vid längre perioder

 • 2 veckor, 10%
 • 3 veckor, 15%
 • 4 veckor, 20%
 • 8 veckor, 30%
 • +12 veckor, 50%

Exponering internationellt

Alla banners visas inte bara på mcparken.se utan även på mcparken.no, mcparken.fi, mcparken.dk samt mcparken.com och mcparken.org vilket gör att även internationella kunder och besökare kommer att se denna banner. Om ni vill skapa banners per land på respektive språk så får ni skicka in motsvarande banners med samma format och storlek. Döp filerna så vi vet vilket land bannern skall visas för. Det kostar idag inget extra att ha unika budskap på flera språk.

* Rabattsats ges beroende på antal exponeringsdagar. ** Premiumpartners har automatiskt 30% rabatt oavsett antal veckor.

Bannerstorlek

Eftersom mcparken är responsiv och anpassad både för små och stora skärmar så används två banners med olika storlekar för att synas bra på alla enheter. Därför behöver ni skicka två banners i olika format till oss för uppläggning så att det blir bra och tydligt för besökaren. Tänk också på att skicka med länken som användaren skall komma till när de klickar på aktuell banner.

 • 1095 x 300 px
 • 690 x 225 px

För ett kostnadsförslag och offert, kontakta Martin på info@mcparken.se för en dialog runt de önskemål som ni har. * Alla angivna priser är exklusive moms.