Se intervjuer Visa 28

Allmänt 

mcparken besöker JohansMC i Göteborg

I år är vi ute och besöker våra partners till mcparken för att känna dem på pulsen vad som händer på marknaden, vilka nyheter de visar. Först ut i år är Johans MC i Göteborg där vi besökte Alex Aldén och hans kollegor i butiken. Det är viktigt för oss att ha nära relation med våra partners/återförsäljare och skriva om dem samt hur vi kan hjälp dem samt deras kunder till en su

Allmänt 

Människor i rörelse på mc-mässan #2

Här får ni 10 minuter av filmsekvenser där vi står still och människorna rör sig runt fordonen. Detta är del #2

Allmänt 

Människor i rörelse på mc-mässan 2024

Vi besökte mc mässan och tog givetvis med oss kameran. Förutom de intervjuer som vi gjorde så kommer här lite människor i rörelse som ni kan titta på. Kanske är det så att ni till och med är med på bild? Skriv gärna en kommentar i inlägget under i så fall :)

Allmänt 

Jimmy Gällros och teamet i närbild!

Michael Odelberth och hans bolag Odel Film har under ett års tid följt Sveriges roadracingscen och föraren Jimmy Gällros och hans team på nära håll. Tävlingar, dramatik, skador, sponsorer, ekonomi och relationer. En unik inblick i vad som krävs för att tävla på högsta nivå i en av de farligaste sporterna. Allt för kärleken till motorsporten.

Allmänt 

Jesper Pellijeff tankar om

Här är en liten drönarfilm där Jesper tankade hojen i sprintloppet på Gelleråsen. Jesper hade redan förra veckan varit och kört Endurance men ställde upp och var med och körde i teamet när han fick en chans.

Allmänt 

Gelleråsen Sprintloppet #1

Här är en sekvens där jag flyger runt och "tittar" lite. Filmen är inte nerklippt utan i sin råa form förflyttar jag mig mellan varven. Detta är del 1 av 3. Här kan bl.a. ses lite av start och målrakan samt första högerkurvan.

Allmänt 

Gelleråsen Sprintloppet #2

Vi filmar lite med drönaren och här är del två av 3 i denna lilla serie med härliga hojåkare som kör. Det finns en sekvens där jag också står i slutkurvan och filmar lite.

Allmänt 

Gelleråsen Sprintloppet #3

Här avslutar vi med att filma lite i depån och Jesper vilar sig framför "Stop And Go" skylten i väntan på att sticka ut igen. Här avslutar vi serien med att filma Sprintloppet på Gelleråsen.

Allmänt 

Joel Marklund, springer flera hundra meter med trasig hoj!

Tre personer krockar och Joel tar hojen och springer tillbaka med hojen, flera hundra meter för att snabbt försöka plåstra ihop den och kunna fortsätta. Hela Yamahateamet hoppar på och arbetar som aldrig förr. Ungefär 10 minuter senare är den klar och han kan fortsätta arbeta med att få en bra kvaltid. Riktigt imponerande att se detta samarbete!

Allmänt 

Pellijeff stilstudie några varv på Gelleråsen

När Jesper Pellijeff blir inbjuden till ett endurancerace så tackar han inte nej. Här filmar jag ca 15 minuter när han kör. Tyvärr med ganska dålig kvalité men man kan skönja hans körning och det är bra många omkörningar han lyckas med under denna korta period.

Allmänt 

Att köra på bakhjulet..

När jag började övningsköra med min son så tog det inte lång tid innan han kom på hur man skulle köra på bakhjulet. Han är förstås inte den enda som tycker det är häftigt. Här hittade vi en video på vad jag gissar ett gäng ungdomar som kör genom Stockholm mer på ett hjul än två. Denna grupp kallar sig Misguided och har en hemsida där man kan köpa kläder med tryck som heter http

Allmänt 

Klipp från SM-premiären i Falkenberg

roadracing.se som säkerställer att vi får se spänningen digitalt istället för på plats har klippt ihop material från de två första tävlingspassen av SM-premiären i Falkenberg.

Allmänt 

Christoffer Bergman #71 Gopro kamera framifrån

Här kör Christoffer Bergman med en Gopro kamera som han monterat på sin hoj när han tränade på Aragon motorbana i Spanien i april. Denna video är ganska lång och visar hans körning några varv under 10 minuter. För er som gillar detta, håll till godo!

Allmänt 

MC Sport Cup #3 Knivsta - Enduro

Mikael Bellon filmar när han är på väg till tävling, sedan kör och avslutar med ett eftersnack i bilen. Detta är förberedelser för att köra i Dakarklassen på Gripendygnet 2021

Allmänt 

Isle of Man TT - GoPro - Sveriges Björn Gunnarsson

Det finns väl egentligen ingen tävling i världen som kan slå Isle of Man när det gäller adrenalin. Att köra på smala gator mitt inne i en stad med mängder av människor som samlas måste nog ses till något av det mest ultimata och våghalsiga en människa kan göra. Vem vågar egentligen göra detta, och som Björn gjort, inte mindre än 12 gånger!

Allmänt 

The Joacim Boive Story

Joacim förlorade benet pg.a cancer men har fortsatt att ha en enorm drivkraft och glädje till motorsporten. Nu har KTM sponsrat honom för hans driv och energi samt inspiration till så många andra. Här berättar Joacim om vad som är på gång framöver! All lycka till!

Allmänt 

Tävla om en plats med Filip Backlund Trackdays!

Här körs årets första träning med Filip Backlund Trackdays som visar några härliga vår-klipp när Ring Knutstorp bjuder på sitt bästa väder i april lagom till att värmen börjar komma fram. mcparken kommer att lotta ut hela 6 platser att vara med att träna med Filip Backlund under säsongen. Vi börjar med att lotta ut dessa platser genom att göra det enkelt. Alla som skapar ko

Allmänt 

Bygg en futurisktisk Scooter

Det är säkert många som önskar att göra om sina tråkiga maskiner till något spännande, häftigt och i framkant. Så även denna person som driver "Meanwhile in the Garage" på Youtube. Här får ni se en kille som bygger om en vespa till en futuristisk motorcykel och jag måste säga det var otroligt spännande även om det är drygt 1 tim film. Här ser ni hur han bygger om styrningsmekan

Allmänt 

MC poliser gör sin avrostning på Gotland

Blåljus följer med och tittar på när mc-poliserna gör sin årliga avrostning på Gotland.

Allmänt 

Mc polisen Jonas berättar om "kontoret"

Här är en intervju som gjordes 2020 och är intressant att lyssna på för att höra vilken teknik som finns på en polismotorcykel.

Allmänt 

Joacim gör reklamfilm för sitt s.k världsrekord

Joacim har tränat ett år nu och är fast besluten om att bli en av de första i världen som tävlar i Enduro, med ett ben, utan protes. Han fick cancer i benet vid 13 års ålder och med beslutsamhet och en massa jäklar anamma så tränar han för fullt. KTM är med och sponsrar detta äventyr!

Allmänt 

Malin kullberg plåtas på hoj under vatten

I höstas genomförde Helmnet Rider Malin Kullberg en helgalen fotoidé. Hon sänkte ner en Honda CBR650R in en pool för att ta unika bilder. Nyligen släpptes en dokumentärfilm om arbetet bakom projektet. Detta gjordes med den välkända undervattensfotografen Alex Dawson. Projektet som gått under namnet #submersion fick stor uppmärksamhet när de unika bilderna släpptes.

Allmänt  Nyheter 

ProRacing Academy komplett racing verkstad i Halmstad!

ProRacing Academy skapades efter ett långt och framgångsrikt samarbete mellan Pro Racing och Racing Academy, både inom Trackdays, men även tävlings racing. Sammanslagningen av bolagen ger oss möjlighet att erbjuda er en helhetslösning med allt från service, ombyggnationer, utbildningar och delar.

Allmänt  mcparken  

Handlare: Publicera befintlig annons (utan regnr) på mcparken

Så här enkelt lägger du till en annons på mcparken som du tidigare har publicerat på blocket via bytbil.

Allmänt  Fordon 

BMW S 1000 R VAKNA DAREDEVIL

Luften är fylld med lukten av bensin. En motor varvar upp. Ren kraft utvecklas. Showtime för BMW S 1000 R. Dynamic Roadster utanför, Superbike DNA inuti. Chassit och motorn bär generna från RR. Ultra smidig, ultra exakt. 165 hk från 195 kg. Ännu mer sofistikerad, ännu mer aggressiv. För första gången med tillvalet M-paket inklusive M-färger och M-kolfiberhjul. Redo för den ulti

Allmänt 

Nytt BMW Superbike Team 2021 med Fredrik Eriksson och Jimmy Gällros

Vi kommer att investera mycket tid och pengar. Det kommer att vara en hög ribba, både utåt sett, men även inom teamet. Det handlar om en seriös helhet – med en verksamhet som är omsorgsfullt uppstyrd från grunden, kommenterar Fredrik Eriksson. Efter flera framgångsrika säsonger på den högsta nivån inom svensk Superbike-racing är det nu dags för Fredrik Eriksson att tillsammans

Allmänt 

Svenska Mästarna i Superbike 2020 - YAMAHA SBK TEAM SCANDINAVIA

Efter en fantastisk säsong 2020 för YTS -(Yamaha Team Scandinavia) med SM Guld för Alexander Lund och Brons för Joel Marklund. Samt Guld i Stock 600 klassen med Jonathan Nässjö från Norge. Så pågår hårt arbete inför 2021 där vi får hoppas på mer normal säsong och så blir det fler tävlingar med Pro Superbike satsningen med extra två deltävlingar i SM Superbike klassen.

Allmänt 

Van der Mark: "Det ultimata målet är att vinna världsmästerskapet!"

Holländaren Michael van der Mark hoppade från Yamaha till BMW för WorldSBK-kampanjen 2021 och har nu avslöjat orsakerna bakom flytten ... Ett bekant ansikte på MOTUL FIM Superbike World Championship-rutnätet kommer att stå i nya färger för säsongen 2021 efter att Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) bestämde sig för att byta från Yamaha. Nu i en snabbintervju ha

Allmänt 

Yamaha R6 Cup Sweden - Perfekt ny klass för att köra roadracing 2021.

Filip Backlund & Pro Racing Academy lanserar Yamaha R6 Cup Sweden ”Framtidens roadracingstjärnor kommer att formas här” säger Filip Backlund inför lanseringen Syftet med satsningen är att sänka trösklarna för unga att satsa på roadracing. Tävlingsserien ska såväl forma som förbereda framtidens roadracingstjärnor innan de går vidare till mer avancerade klasser. Målet är att Y

Allmänt  Fordon 

Suzuki GSX-S750Z - kurvornas härskare

En otroligt snygg 750 har släppts som du också kan få för under 100". Förutom att den är riktigt snygg och går bra, så är den också byggd för att bli kung över de nakna spothojarna på marknaden. När vi läser igenom specifikationerna på den här maskinen så ser vi hur mycket som faktiskt gjorts för att optimera både körstil, design, prestanda och inte minst säkerhet för föraren.