Se intervjuer Visa 28

Utbildning Roadracing  Podcast 

1000 frågor om RR - Aurore Milton

Anna träffar Aurore Milton som kört och tävlat i roadracing sedan hon var 13 år. Vad driver Aurore, vad har hon för mål med sin körning och hur har hennes roadracingresa varit? Aurore delar med sig av sina erfarenheter, bjuder på många anekdoter om hennes krascher och körningar och svarar på en del av Annas tusen frågor om roadracing.

Utbildning Roadracing  Podcast 

1000 frågor om RR - Yamina Enedahl

Anna Thörne träffar Yamina Enedahl är mental coach och föreläsare med kunskaper om prestationspsykologi och mental träning. Anna försöker ta reda på svaren med hur man kan träna sig mentalt för att bli en bättre, säkrare och snabbare mc-förare. Klicka på start för att lyssna på podden och klicka gärna på gilla-knappen om ni tycker om Annas podd.

Utbildning Roadracing  Podcast 

1000 frågor om RR - Robert Reijers

Här presenterar Anna Thorne frågor till Robert Reijers som är en av de drivna, inspirerade och kunniga personerna inom roadracing i Sverige. Robert har flera år drivit Suzukiteamet och nu har han 2021 startat Pro Superbike. Anna söker också efter berättelser om "veckans vurpa" i detta avsnitt.

Intervjuer  Utbildning Roadracing 

Romanowski diskuterar fjädring #1

Här fortsätter Martin och berättar om fjädring som är en av de absolut viktigaste komponenterna på en tävlingshoj. Mycket intressant att höra för en som inte är så insatt i ämnet. Vad är er erfarenhet runt fjädring?

Intervjuer  Utbildning Roadracing 

Det där med olja #1! Romanowski förklarar

Vi frågar Martin vad han vet om olja och hur man skall tänka baserat på vad som händer i motorn och vilken olja man måste köpa. Det här är inte en vetenskaplig utredning eftersom det inte finns något helt rätt svar men Martin förklarar pedagogiskt för mig så jag förstod mycket mer.

Utbildning Roadracing  Podcast 

1000 frågor om RR - Vanliga rookiemisstag

I denna första serie av Anna Thorne tillsammans med Johanna Andersson som vill fråga om massor av spännande och relevanta saker. Här pratar de om de nybörjarmisstag som de gjort och lyssnar även på andras misstag. Här diskuteras vad som är viktigt att tänka på när man börjar köra och tävla på bana med roadracing. Malin Kullberg och flera är med i detta avsnitt och diskuterar en

Intervjuer  Utbildning Roadracing 

Skillnad mellan standard- och racehoj i tid? Romanowski #3

När man bygger om hojen från standard till proffsmaskin så skulle det kanske skilja 10-15 sekunder per varv. Men om man också har samma däck så kanske det inte rör sig om mer än några sekunder. Lyssna på denna spännande diskussion runt tävlingshojar, teknik, material och racing generellt.

Utbildning Roadracing 

Romanowski berättar vad som byts för att bygga en tävlingsmotorcykel

I den andra delen av 15 så pratar vi med Martin om vad som görs för att göra om en standardhoj till tävlingsmotorcykel för bana. När den sedan tappat uppåt 30 kilo, fått ytterligare 25 hk så är värdet uppe i 500.000 kronor.

Utbildning Roadracing 

Vad är skillnaden mellan standard- och tävlingshoj?

Martin Romanowski och Pelle Johansson från mcparken frågar lite vad det är som skiljer en standardhoj från en riktigt banhoj. Vad är det man gör med den för att hojen skall bli så bra som möjligt att köra på bana och tävlingar. Martin ansvarar för YTS Yamaha Team Scandinavia där teamkollegorna och förarna kör. Vi ställde upp en standarhoj samt den som tidigare SM-guldvinnar

Intervjuer  Utbildning Roadracing 

Jimmy Palander - några körtips för Gelleråsen

Vi frågar Jimmy Palander som kör i Superbike-klassen om hans tre tips för hur man kör bra på Gelleråsen och även generellt

Utbildning Roadracing 

Få upp motorcykeln i bilen eller på trailer

Om du skall transportera din motorcykel, exempelvis mellan tävlingarna så kan det ju vara lite klurigt. Här visas hur man ganska enkelt gör det med rätt ramp och teknik.

Utbildning Roadracing 

Kontroller att göra innan du kör ett race på bana

Här finns flera matnyttiga tips om vad du behöver kolla upp innan du skall ut och köra på bana. Det är förstås oerhört viktigt att allting är åtdraget och att inget läcker. Här får ni lite tips på saker som man bör kontrollera innan det är dags att åka ut på banan.

Utbildning Roadracing 

Att göra mellan tränings och tävlingspassen

När du efter ett race så finns det flera saker att tänka på. Kontrollera däckens yta, däcktryck samt sätta på däckvärmare är givetvis ett måste. Enkla saker som tanka och förbereda sig inför nästa race är också något som behöver göras tillsammans med samma kontroller som före körning, att inget läcker och att sakerna inte sitter löst.

Intervjuer  Utbildning Roadracing 

Mitt under tävlingen så intervjuar vi Yamaha temet på Anderstorp - del 1

Har du varit inne och sett hur ett tävlingsteam arbetar med sina hojar mitt under en tävling? Här kan du få följa med och se denna exklusiva intervju där vi tillsammans med teamet på Yamaha får möjlighet att både se och diskutera hur de tänker runt underlag, hoj, säkerhet, och mycket annat under några spännande minuter. Det här är en serie så se gärna till att titta på de alla,