Se intervjuer Visa 28

Intervjuer  Produkter & tillbehör 

Vi intervjuar Vartex på Älvsjömässan runt hjälmar

På Älvsjömässan fick vi möjlighet att prata med Victor Eriksson och diskutera lite runt hjälmar där jag frågade högt som lågt gällande hållbarhet, nya modeller och trender.

Intervjuer  Produkter & tillbehör 

Christian presenterar äventyrshojen AJP

När man kör äventyrsmotorcykel som Christian gjort så länge så vill man ha det bästa. Den här hojen är något speciellt då leverantören tagit fram en hoj där de bästa komponenterna som behövs på en offroad-hoj. Detta exemplar är en hoj då han började 1987 att bygga enduro motorcyklar men fick för sig att bygga en äventyrshoj 2016. Han är själv kräsen och satte ihop en maskin som

Intervjuer  Produkter & tillbehör 

MUTT motorcycles - nytt på marknaden

Vi träffade importören Petra av MUTT Motorcycles och det fanns ingen importör för Norden så de tog chansen att hjälpa marknaden att ta del av denna fina produkt. Det finns hojar i 125 och 250 klassen vilket gör att man som 16-åring och uppåt kan köra en sån här hoj. Idag kostar den här 45-55.000 kronor och det som är väldigt intressant för att det tillverkas och importeras väld

Intervjuer  Produkter & tillbehör 

Kör hoj med B-körkort!

Under utställningarna som var på Rapidos öppet hus i Stockholm så var det några härliga hojar som stack ut, can-am. En 3:hjuling som är en blandning av motorcykel och snöskoter. Mohanmed berättade lite mer om denna hoj och vad de har för fordon att erbjuda. Titta gärna in på https://fordonshuset.se för att se vad de har att erbjuda till dig just nu.

Intervjuer  Produkter & tillbehör 

RGNT (Regents) nyaste elmotorcykel på marknaden

I Göteborg tillverkas RGNT och vi får möjligheten att prata lite med Andreas Eriksson som berättar lite om dess historia och framtid, för vem den är lämpad att användas av och lite om varför motorcykeln har tagits fram för att vara smidig att ta sig till jobbet med och bra för naturen.

Produkter & tillbehör 

4Light - blinkersvästen som kan rädda liv

4LIGHT:s vision är att förbättra synligheten och säkerheten för personer som vistas och arbetar i utsatta miljöer. Vi vill agera på en global marknad och vara det primära valet för kunder där synligheten är en avgörande faktor för att minska antalet olyckstillbud.

Produkter & tillbehör 

Spåra - en mycket smidig GPS-tracker till allt möjligt

Här får vi möjlighet att prata med Linnea som jobbar på Spåra - en gps-tracker i miniformat som kan användas på alla möjliga användningsområden. I det här fallet pratade vi ganska mycket om just användning för mc, men även för att spåra sin hund eller om man har en person i sin närhet som kan ha svårt att hitta hem. Produkten är relativt ny på marknaden och fler och fler synerg

Intervjuer  Produkter & tillbehör 

Romanowski diskuterar fjädring #2

När man sätter sig i någon annans bil så ställer man in backspegel, stol och liknande - men gör du det när du köper en hoj? Här fortsätter Martin att berätta om fjädring som är en så viktigt del på en motorcykel.

Produkter & tillbehör 

Bridgestone kom till Gelleråsen

Det var verkligen roligt att Bridgestone kom och presenterade sig och höll föredrag runt däck under helgen på Gelleråsen. Jag ombads att tacka för detta med ett litet "snack". Vi hoppas få se de och flera andra leverantörer på banan, verkligen spännande och lärorikt!

Produkter & tillbehör 

Swedish Racepart presenterar olika ljuddämpare

Vår reporter Linus Johansson intervjuade Daniel Gustafsson som grundade Swedish Raceparts. Här presenterar och diskuterar de olika modeller gällande allt från storlek, hästkrafter och de decibellkrav som har skärpts kraftigt i år för de som tävlar på bana.

Produkter & tillbehör 

Lindstrands allvädersställ "Sunne"

Lindstrands har släppt ett nytt allvädersställ som alltid håller hög klass. Här gås igenom både byxa och jacka där du också har en kartficka på ryggen, samt extra skrapskydd om man ramlar. Den här jackan är CE godkänd för AA. Givetvis med en mängd finesser och möjligheter.

Produkter & tillbehör 

Jackan - Richa Stealth Jacket Camo

Här presenteras en jacka med namnet Richa Stealth Jacket Camo som har skrapskydd för armar och axlar, reflexer och vattentät. Det finns även insytt stöd för ryggskydd. På jackan finns även ett avtagbart innefoder. Jackan säljes bl.a. via handelsboden.se

Produkter & tillbehör 

Lite om den nya Shoei NXR hjälmen

Här ses en Shoei NXR-hjälm som är en ersättare till XR-1100. Det är en enklare form av hjälm där skyddet är tvättbart och spännet är av sportmodell. Den för förberedd för ett intercom-system. Ventilation finns fram och uppe på huvudet och en kanal som släpper ut värmen. Det finns 23 olika grafiska motiv och det finns i alla storlekar.

Produkter & tillbehör 

Swedish Race Gear - företagspresentation

Swedish Race Parts höll föredrag som vi på mcparken givetvis åkte och lyssnade på. Vi kom in en liten bit in i dragningen från Swedish Race Gear där Christian Pettersson presenterade information gällande tävlingsställ och genomgången handlade bl.a. om läderkvalité, skydden, design och logotyp för ställ, mäta på rätt sätt, fabrikat som erbjuds,

Produkter & tillbehör 

Det finns airbags men få använder de

Jag träffade en mc-instruktör förra sommaren som visade en fantastiskt smidig airbag som många av hans kollegor använder. Dock är det väldigt få personer som använder det på marknaden än så länge. Här presenteras lite information om just denna teknik som kan vara intressant att titta på. Om ni vill så kan jag ta reda på vart man kan köpa de här i Sverige.