555 733 visningar · Publicerad 5 år sedan

Yamaha släpper R6 RACE - endast för racing på bana

Publicerad av:
Pelle Johansson
0 0 0
Racinghistoria
Ända sedan den vann sin första seger i andra tävlingen, med Jamie Whitham i 1999 års FIM Super Sport World Championship på Donington Park, har Yamaha R6 tagit förare som Jörg Teuchert, Cal Crutchlow, Sam Lowes, Lucas Mahias, Sandro Cortese och Randy Krummenacher till världsmästerskapstitlar. I år hamnade Andrea Locatelli också på den listan efter en rekordsäsong med R6, som fortsätter vara motorcykeln framför andra i WorldSSP. R6 har vunnit erkännande på banan bland både racingentusiaster och nationella tävlingsförare.

Yamaha R6 RACE
Produktionen av den homologerade R6 kommer att upphöra nästa år, då Yamaha skiftar fokus till att skapa den ultimata banmotorcykeln, och R6 RACE i standardutförande kommer nu att finnas tillgänglig för allt från tävlingsförare i högre serier till deltagare i nationella supersportmästerskap. Köparna kan själva bestämma hur de vill att motorcykeln ska anpassas för att ge dem en ännu bättre upplevelse på banan.

R6 RACE drivs av en lätt vätskekyld 4-cylindrig DOHC-motor med 599cc och titanventiler. Deltabox-ramen i aluminium representerar åratal av utveckling för Grand Prix-racing, bakramen i magnesium optimerar viktfördelningen mellan den främre och bakre delen och KYB-framgaffeln samt KYB-stötdämparen bak ger exakta köregenskaper och knivskarp kurvtagning. Den har även antispinnsystem, D-Mode och en Ride-by-wire Yamaha chip-kontrollerad trottel för ultimat motorrespons. Den icke homologerade R6 RACE kommer att finnas tillgänglig att beställa hos din lokala Yamaha-återförsäljare från och med januari 2021.

R6 GYTR kit
GYTR®(Genuine Yamaha Technology Racing) har använt branschledande teknik för varje prestandatillbehör de har utformat i över 40 år. I nära samarbete med racingteam och testförare har de utvecklat prestandahöjande komponenter för alla som vill ge sin race-motorcykel, utvalda delar eller kompletta racekit från Yamaha.

R6 GYTR kitet tar Yamaha R6 RACE till nästa nivå och gör den redo för banan, med en mängd prestationshöjande och effektiva racingkomponeneter. Detta inkluderar ett GYTR-elektronikpaket med en lätt kabelstam och programmerbar ECU så att motorcykelns motor kan prestera optimalt. AIS-systemet i luftintagssystemet gör att R6 RACE kan använda en större mängd luft som kommer direkt från det stora luftintaget, vilket kommer att höja motorns effekt. Och för att se till att alla kraft hanteras på rätt sätt är avgassystemet helt i titan från Akrapovic specifikt utvecklat för att maximera motorkraften samtidigt som totalvikten minskar betydligt.

Den lättmonterade WSS-racingkåpan ger minskat luftmotstånd och kommer att förbättra både hastigheten på raksträckor och köregenskaperna. Förutom den ökade effekten har bromsarna också uppgraderats med bromsledningar i rostfritt stål för direkt feedback och en förbättrad bromskänsla. GYTR ABS-emulatorn gör att ABS-pumpen kan tas bort för ännu mer viktreducering.

Andra FIM-obligatoriska delar har monterats, som ett skydd för den främre bromshandtaget och ett bakre kedjeskydd, medan det bakre depåstödets krokar ger ökad effektivitet när du ska skifta bakhjul.

GYTR kitet som utvecklats för R6 RACE omfattar följande racingdelar:

GYTR racingkåpekit
Komplett racingsystem från Akrapovic
GYTR ECU-kit
GYTR kabelstam
GYTR på/av-brytare
GYTR gränssnittskabel
GYTR AIS plug set
GYTR ABS-emulator
GYTR nyckellöst tanklock
GYTR racesadel
Bromsledningar fram/bak i rostfritt stål
Skydd för frambromshandtag
GYTR fullt justerbart fotpinns-set
Bakdrevskydd (hajfena)
Framdrev 14T som passar 520-kedjekonvertering
Bakdrev 45T som passar 520-kedjekonvertering
Mutter-set till drev för 520-konvertering
DID Gold racingkedja för 520-konvertering
Krokar för bakre depåstöd
Depåstöd

Förutom alla GYTR kit komponenter finns det även ytterligare GYTR- och Öhlins-delar som är tillgängliga för racingentusiaster som vill göra sin R6 RACE ännu mer personlig och konkurrenskraftig. För mer information, kontakta din lokala återförsäljare eller besök Yamaha Motor Europes webbplats, där den senaste GYTR-onlinebroschyren också finns tillgänglig. Se: https://www.yamaha-motor.eu/eu/en/products/motorcycles/supersport/