556 745 visningar · Publicerad 5 år sedan

Lansering av BMW R18 - Den perfekta dagen

Publicerad av:
Fredrik Andersson
0 0 0
Det var den 19 September, klarblå himmel och varmt och behagligt hojväder. mcparken och ett gäng andra hojentusiaster är på besök hos Motorrad Center Stockholm. Vi välkomnas varmt i dörren vid entrén till den nya anläggningen vid Infracity strax norr om stockholm, och möts av en R18 First Edition som rullas ut och ska tas i bruk som Demo Mc.

Väl inne i det stora showroom som dem satt upp står ytterligare en R18 uppe på podiumet. En fantastisk motorcykel med sin brutala 1800cc boxer twin, jag blev övertalad att provköra. och det krävdes ingen lång övertalning. Direkt när man startar hojen så känner man hur boxermotorn kastar hojen i sidled, precis den karaktär man vill ha hos en stor boxermaskin. Motorljudet lät riktigt fint även i original utförande, ett par eftermarknadspipor på denna så är man hemma sen.

I sann BMW anda så är det enligt mig som aldrig kört stor cruising motorcykel tidigare, fortfarande en väldigt körvänlig maskin som man kan köra med en sportigare körstil om man vill det.
Med sina 159nm så är det lockande att hålla sig på lågvarv och åka på vridet.

Se också när Pelle intervjuar Kim på Motorradcenter om R18: https://mcparken.se/pages/blog/blogitem.aspx?id=57