110 954 visningar · Publicerad 3 år sedan

GSX-R1000 slutar säljas i Europa

Publicerad av:
Pelle Johansson
0 0 0

De nya Euro-5 reglerna tvingar Suzukis model GSX-R från att säljas i Sverige, det sägs att de kommer att utgå som sortiment i europa. Suzuki-chefen Paul de Lusignan har bekräftat för MCN att GSX-R1000 kommer att utgå i Europa, med endast ett begränsat antal Phantom-modeller kvar hos återförsäljarna.

"I Storbritannien finns GSX-R1000R som säljer specialutgåvan Phantom" Det finns dock ett mycket begränsat antal av dessa kvar. Eftersom den nuvarande GSX-R1000R inte uppfyller Euro5-emissionsbestämmelserna kommer detta att vara de sista modellerna som säljs i Storbritannien av denna generation GSX-R1000. Detta som ett resultat av att de inte har uppfyllt de senaste reglerna och de återstående brittiska Gixers säljs nu med en process som kallas undantag, vilket gör att tillverkare kan registrera ett begränsat antal modeller som inte uppfyller kraven.

De Lusignan fortsatte: "Vid denna tidpunkt ligger vårt fokus på andra områden med högre volym på marknaden, där försäljningen av supercyklar för närvarande utgör en mindre andel av vår totala försäljning. Som ett resultat har våra resurser investerats i dessa områden. GSX-R1000R (som vi känner den idag) som introducerades för första gången 2001 kommer att förbli en del av det officiella modellsortimentet nästa år när de sista cyklarna säljs. Reservdelar och servicestöd kommer också att finnas kvar.

"Vi har alltid varit stolta över vårt stöd för befintliga kunder, oavsett modell, och oavsett om det är på väg eller bana," tillade Suzuki-mannen. "Vi kommer absolut att fortsätta att stödja GSX-R-ägare med delar och service." Nyheten om modellens upphörande av försäljning har mötts med sorg av många ägare.

"Liter"-sportcyklar har slutat vara roliga cyklar för de stora massorna. Nu är de bara ett mindre antal utvalda personer som har möjlighet att köpa dem – det är synd. Men kommer vi att få se modellen återkomma i framtiden? De Lusignan kan inte svara på denna fråga, men vi har nyligen sett Hayabusa återvända till Europa efter att tidigare ha lagts ned, så vi kanske kan se en förbättrad superbike en dag.

På frågan om det fanns potential för framtida, mjukare GSX-Rs att konkurrera med sådana som Yamaha R7 och Aprilia RS660 , tillade han: "I detta skede kan vi inte kommentera framtida GSX-R eller sportcykelmodeller, men vi utvärderar ständigt situationen."

Källa: https://www.motorcyclenews.com/news/suzuki-gsx-r1000" target="_blank">https://www-motorcyclenews-com