Annons
575 417 visningar · Publicerad 5 år sedan

Ställer du in allting för din körstil när du köper hoj?

Publicerad av:
Pelle Johansson
0 0 0
Jag såg en rätt intressant film som jag själv inte reflekterat över men gissar många gör det. När du sätter dig i en bil så ställer du in säte, ratt, backspeglar och liknande innan du kör - men hur gör du när du sätter dig på en motorcykel, gör du samma sak då och ställer in allting? Troligen inte. Den här videon förklarar hur du kan göra och varför det är bra att ställa in detta.

Några av de saker som gås igenom är hur fotpinnar, broms och växel bör vara i förhållande till kroppen. Likaså vart knäna hamnar och hur en motorcykel bör vara anpassad för den naturliga kroppen som varje individ har. Utöver det diskuteras lite hur broms och kopplingshantagen är satta, även hur det fungerar med att om sakerna inte sitter bra i förhållande till varandra så kan en snabb inbromsning resultera i ett gaspådrag istället för bromsning. Här går Dave Moss igenom två hojtyper, en touringmaskin och en sportmaskin.

Personligen tyckte jag detta var intressant att höra om då ingen som jag känner har pratat om dessa enkla men viktiga punkterna. Det borde nästan ha skett redan vid körskolan och i läromaterialet kan jag tycka!

Lycka till!