Annons
543 175 visningar · Publicerad 4 år sedan

Privata vägen till mc-kort Del3/4

Publicerad av:
Fredrik Andersson
0 0 0

När vi börjar få grepp om konbanorna börjar vi åka på landsväg. Det är viktigt att påminna om varför vi gör det här. Att bara nöta konbana blir snabbt tråkigt.
Men då och då återgår vi också till konbanorna för att hålla det färskt i minnet.
Jag rekommenderar starkt att ha ett intercom system så man kan prata med eleven medans man kör, det är svårt att komma ihåg allt man vill säga när man stannar.


Det är även dags för teoriprov vilket Mike klarar galant då han har pluggat både via boken och med testfrågor på datorn.
Vi försöker även ta upp frågor direkt när vi är ute och kör.

Riskutbildning med Mikes egna ord:

”Riskettan,
Riskettan är en teoretisk kurs där man får gå igenom riskerna med att köra motorcykel. Vi fick diskutera både med instruktören och med varandra, Samt bilda grupper och presentera svar på frågor om riskbedömning, alkohol och droger i trafiken.

Risktvåan,
Den roligare kursen, nu får vi hoppa på körskolans hojjar och känna på den praktiska biten. För att kunna göra denna kurs som det är tänkt ska man kunna köra motorcykel, så den är värd att boka in när man känner sig lite mera säker på att köra.

Här fick jag prova på olika moment som fick mig att tänka till, bland annat försöka undvika ett hinder i en kurva, placera motorcykeln i döda vinklar och se hur lätt det är att inte synas i trafiken. Här var det också första gången jag släppte styret helt, och fick känna på att styra motorcykeln på olika sätt, som att trycka med fötterna eller luta med kroppen. Jag tycker den här kursen var lärorik och rolig, den öppnade faktiskt mina ögon för lite andra risker än dom man normalt tänker på.”

I nästa och sista avsnitt i den här serien får ni höra om när vi åker till stan, och hur det går med uppkörningen! Kommer nästa fredag!